"Rundt om troens huse"

Tur til Vartov

Vartorv den 18. marts (kl. 12.00 på Hvidovre Station) kl. 13.00 ved præst Niels Grønkjær

Vartovs gård er blevet et af de grønne og rolige steder i København at søge ind kun få meter fra Rådhuspladsen, hvor det hele summer. Det gør Vartov kendt som et særligt, byrum midt i København. Men endnu mere kendt er Vartov for at være det sted, hvor N.F.S. Grundtvig var præst i 33 år. Hvorfor havnede Grundtvig netop her?

Mød op og hør om stedet og Grundtvigs vej til præsteembedet i Vartov.

Vi mødes på Hvidovre station kl. 12.00, og tager sammen i tog og evt. bus til byen. Man skal selv sørge for tog/busbillet. Der kan være maks 25 deltagere pr. tur, så det er først til mølle princippet, der gælder.

"Rundt om troens huse" består af en rundvisning i den kirke/synagoge/moske, vi skal besøge. Hvis det er muligt, og der er interesse for det, tager vi en kop kaffe eller te på stedet eller i nærheden for egen regning. Af pladshensyn giv venligst besked ved tilmeldingen. Vi mødes på Hvidovre station og tager sammen i tog og evt. bus til byen. Man skal selv sørge for billet.

Tilmelding til turene til Anette på adb(@)hvidovrekirke.dk eller 2440 2983 eller på kirkens hjemmeside. Hvidovre Kirke betaler for rundvisningerne. Der kan være ca. 20 deltagere pr. tur, så det er først til mølle princippet, der gælder. Turene ledes af et udvalg af kirkens frivillige medarbejdere.

Fotos: “Rundt om troens huse” var på omvisning på Vestre Kirkegård med kirkegårdsvejleder Stine Helweg. Det blev en veloplagt, faglig kompetent og interessant vandring med masser af kulturhistorie. Stine har en omfattende viden om kirkegårdskultur. Hun tydeliggjorde bl.a. for os, at vi er med til at tegne den fremtidige kirkegårdskultur med vores valg af gravsted. Så vi blev muntret opfordret til at spare sammen til et lille mausolæum :-), så vi sikrer at gravene fortsætter fortællingen om os mennesker i tiden.