Begravelse/bisættelse

Almindeligvis vil man efter et dødsfald henvende sig til en bedemand, hvor man fortæller om sine ønsker vedrørende tid og sted for begravelsen eller bisættelsen. Bedemanden henvender sig til kirkekontoret, kirkegårdskontoret eller præsten og indgår de aftaler, der bedst muligt imødekommer de pårørendes ønsker.

Præsten henvender sig herefter til de pårørende for at aftale tidspunkt for en samtale, før begravelsen eller bisættelsen skal finde sted.

Bedemanden tager sig af det administrative, herunder også anmeldelse af dødsfaldet. Hvis man selv ønsker at stå for mest muligt, kan kirkekontoret være behjælpelig.

Vedr. valg af gravsted på Hvidovre kirkegård: Ring til Folkekirkens kirkegårde i Hvidovre, www.fkih.dk ,tlf. 3678 3616, kontortid man.-fre. kl. 10-12. kontakt@FKiH.dk

Retningslinjer gældende i kirkerummet for Hvidovre Kirke

Ved gudstjenester må der højst være 18 personer.
Ved dåb, vielser og bisættelser/begravelser må der være 32 personer.
Forskellen mellem almindelige gudstjenester og kirkelige handlinger skyldes, at vi af praktiske grunde uafhængigt af familierelationer tilstræber afstandskravet på to-meter mellem alle ved de almindelige gudstjenester. Hvor i mod vi i forbindelse med kirkelige handlingers særlige karakter med mange stærke familiebånd, inden for reglerne kan have plads til flere.

Selvfølgelig fordelt i hele kirken og efter alle de regler vi allerede er blevet pålagt.

Personalet kan udstede retningslinjer, for hvor man skal sidde, for at alle kan sidde sikkerhedsmæssigt forsvarligt.

Enhver er selv ansvarlig for at overholde Sundhedsstyrelsens anbefalinger om god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd i kirkerummet (ligesom alle andre offentlige steder).

Jf. kirkeministeriets vejledning,
offentliggjort den 17. maj 2020,
revideret 9. juni 2020.

15nov kl. 10:00