Du er her: 
mandag01apr2019

Den svenske kirke og Lund Domkirke

mandag01apr2019 kl. 13:30 - 15:30

Foredrag med Jan og Lotte Grønborg 

Den svenske folkekirke ligner ikke den danske så meget, som man skulle tro. Men den er fuld af farver og liv. Vi får besøg af to danske præster, som for nogle år siden fik lyst til at prøve den anderledes nabokirke. Jan Grønborg og senere også hans kone Lotte Grønborg blev ansat som sognepræster i Skåne og kom efter 5-6 år hjem igen med hoved og hjerte fyldt af inspiration.

De vil fortælle om det liv, der leves i den svenske kirke. Om en fri folkekirke, om en kirke med en masse børnearbejde, mange frivillige, et særdeles varieret gudstjenesteliv – og samtidig en kirke i et samfund, hvor stadig færre tror på Gud. Musik og sang spiller en kæmpestor rolle i svensk kirkeliv, og vi kommer til at høre prøver på svensk kirkesang, og vi kommer til at forsøge os med at synge med.

Mødet er tænkt som en slags forberedelse til en senere udflugt til Lund den 3. sept., hvor man ikke mindst skal besøge domkirken. Derfor vil der også blive fortalt lidt om stiftets og domkirkens betydning. Lotte Grønborg er nu sognepræst i Torup i Nordsjælland, og Jan Grønborg er aktiv emeritus.
Tilmelding til turen kan ske fra og med den 29. juli.