Tænkepauser

Michael Pedersen

Tænkepauser består af fællesspisning, derefter oplæg ved foredragsholderen, så gruppedrøftelse og tilsidst opsamling på aftenen. Tilmelding til spisning (25,- kr): jck@km.dk eller 2023 9070.

Foredragene er for alle interesserede og samtidig er konfirmanderne og deres forældre inviteret. 

Sæson 2018-19 har temaet: Skyld og Skam 

 

”Aktiv dødshjælp eller et spark til livet?”
ved Michael Pedersen, højskolelærer på Egmont Højskolen, Cand. Teol. og journalist.
Onsdag den 21. nov kl. 17.00-20.00 

Debatten om aktiv dødshjælp dukker op med jævne mellemrum. Medierne fortæller den ene dag om en kvinde, som pga. diagnosen ALS har valgt at tage til Belgien for at afslutte livet; et par dage senere bringes historien om den berømte fysiker, som har haft ALS i 10 år og er totalt afhængig af hjælp, men insisterer på, at han har både et godt og værdigt liv.

Handler debatten om noget helt andet? Handler den om, at nogen mennesker har svært ved at forholde sig til livet, som det udfolder sig på godt og ondt? Nogle ser et liv, der ikke er værd at leve, mens andre derimod kan se muligheder, selv i et liv med afhængighed. 

Med udgangspunkt i eget liv som spastiker med brug for hjælp hele døgnet, vil Michael Pedersen stille skarpt på, at selv med et omfattende handicap kan man erobre sit liv. 

Foredraget er provokerende. Det tager spørgsmålet op, om det er legalt at sige til syge og mennesker med handicap, at de skal tage sig sammen og få noget ud af livet.

 

”Skyld”
ved hospitalspræst Ruth Østergaard Poulsen
Om gudsbegrebet – den tilgivende eller dømmende gud.
Onsdag den 23. jan. 2019 Kl. 17.00-20.00

”Der er ingenting, der er din skyld,- eller er der ”? En aften hvor vi sætter fokus på vores fejlbarlighed, og på hvordan vi lever med den hos både hos os selv og hinanden. At være menneske er at være fejlbarlig/skyldig. Men det får man ikke altid lov at være, fordi andre fejer det væk med en falsk trøst: ”Det skal du ikke tænke på” eller: ”Det kunne jo ske for os alle sammen”…  Foredraget vil også komme omkring begrebet tilgivelse. Skal og kan vi tilgive alt,- og hvad er tilgivelse egentlig?

 

”Skam, medfødt og tillært”
ved chefpsykolog Lars J. Sørensen 
Onsdag den 27. marts 2019 kl. 17.00-20.00

Lars J. Sørensen har skrevet bogen ”Skam, medfødt og tillært”. I foredraget med dette emne vil han gennemgå begreber som skam og skyld og prøve at vise, hvor sammensat og afgørende disse størrelser er i vore liv. Den psykiske smerte ved skam kan være stor og invaliderende, men overses alligevel ofte. Skam hører lige så meget hjemme i nervesystemets og kroppens beredskab som i vores sociale forståelse.

Skam opstår, bl.a. når man ikke bliver set, som den, man er, og når man bliver behandlet forkert. At føle sig set og føle sig mødt i overensstemmelse med sin selvforståelse er en afgørende kærlighedsbekræftelse.

Kalender

24jan kl. 19:00

Menighedsrådsmøde

Møderne er offentlige, så du er velkommen. 

Referater fra rådsmøderne kan læses på …

24jan kl. 19:00
27jan kl. 10:00

3. søndag e. helligtrekonger v. Inge-Hanne Broström

27jan kl. 10:00
27jan kl. 11:30

Strikke- og hæklecafé

Er du glad for at strikke eller hækle? Så har du måske lyst til at være med i Kirkens …

27jan kl. 11:30
01feb kl. 19:00

Kyndelmisse v. Inge-Hanne Broström

Kyndelmisse betyder lysmesse og er en gammel tradition i den kristne kirke. Vi skal …

01feb kl. 19:00
03feb kl. 10:00

4. søndag efter helligtrekonger v. Jacob Kleofas

03feb kl. 10:00
04feb kl. 13:30

Hvad gjorde 1968 ved os? Foredrag med Henrik Jensen, historiker, forfatter, samfundsdebattør samt lektor emeritus.Mandag den 4. februar kl. 13.30-15.30

I 1960'erne forandredes det danske samfund og  …

04feb kl. 13:30