Tænkepauser

Tænkepauser består af fællesspisning, derefter oplæg ved foredragsholderen, så gruppedrøftelse og tilsidst opsamling på aftenen. Vi slutter senest kl. 19.30. Tilmelding til spisning: jck@km.dk eller 2023 9070. Prisen er 25 kr. som betales kontant eller med mobilepay, når man kommer.

Foredragene er for alle interesserede og samtidig er konfirmanderne og deres forældre inviteret. 

 

Sæson 2019-20 har temaet: Livet på kanten

 

“Livet bag tremmer”
Oplæg onsdag den 20. nov. kl. 17.00 med Tom Hansen, projektmedarbejder i Café Exit.

Tom fortæller om de udfordringer, tanker og problemer, der følger med en fængselsdom, når man som en ganske almindelig mand pludselig havner i fængsel. Han fortæller om “den ene fejl” der kostede en dom på 7 års fængsel. Nu er han løsladt, og og vi skal denne aften høre om “Livet bag tremmer”. 

Fra hjemmesiden caféexit.dk: Café Exit tilbyder at hjælpe indsatte og tidligere indsatte med at finde et job eller komme i gang med en uddannelse. Det er en palet af tilbud, og målet er at hjælpe med at leve som aktive mennesker uden kriminalitet.

 

Kærlighed og ondskab på kanten af livet”
Oplæg onsdag den 22. januar  kl.17.00 med Helle Hinge, forfatter og redaktør.

Kærlighed giver livet mening og skaber lykke; dog ikke altid. Den giver også sorger, og nogle lider af ulykkelig kærlighed. Nogle sårer hinanden med vilje, andre gør det ikke med vilje. 

Mennesker har altid elsket hinanden, men de har også altid gjort hinanden ondt. Hvad har kærlighed og ondskab med hinanden at gøre? Kan vi altid frit vælge, hvordan vi vil være overfor andre? Det har mange fagfolk – fra præster til drabschefer – givet deres bud på. 

Kom og hør hvordan vi kan forklare menneskers valg, og hvordan vi lærer os selv en smule bedre at kende.

Helle Hinge skriver fagbøger for børn og unge om samfundsaktuelle emner. Hun har tidligere undervist i over 25 år på de fleste niveauer i det danske uddannelsessystem. Hun har bl.a. hovedfag i religionshistorie fra Københavns Universitet. 

 

"Kong Alkohol i spadseredragt og høje hæle" - fra mor til monster
Oplæg onsdag den 11. marts kl. 17.00 med Anna Marie Aggerholm, konsulent, underviser og forfatter.

Selv i vort oplyste samfund i det 21. århundrede er der mange der tror, at alkoholikere udelukkende er nogle sociale tabere, der sidder rundt omkring på byens bænke og drikker billig øl og kirsebærvin. Mænd, forstås! Sandheden er en helt anden.

Under Anna Maries kærlige opvækst på landet stod det ikke skrevet i stjernerne, at hun som 25-årig skulle indlede en så katastrofal affære med Kong Alkohol, at hun flere år senere var ved at dø af druk. Heldigvis kom hun i behandling i tide, - en minnesotabehandling i 1999 gav hende et helt nyt liv. Anne Marie fortæller om sine 17 år som aktiv alkoholiker, hvordan alt og alle omkring hende mistede pusten og lod sig manipulere af hendes benægtelser og løgne. Til sidst var hele familien fanget I spillet omkring alkoholismen.

Anna Marie Aggerholm er “Danish Addiction Counselor”, og har arbejdet som rådgiver i Minnesotabehandling. Hun har i dag sit eget konsulentfirma og afholder kurser. 


Du kan tilmelde dig arrangementet nedenfor:

Kalender

16sep kl. 17:00

Sungen aftenbøn

Enkel, sungen aftenbøn efter klassisk kirkelig tradition hver den tredje mandag i …

16sep kl. 17:00
25sep kl. 19:00

Mikkelsaften

Vokalensemblet ”Magnificat” medvirker ved gudstjenesten med gregoriansk sang, som …

25sep kl. 19:00
29sep kl. 10:00

15. søndag efter trinitatis ved Inge-Hanne Broström

29sep kl. 10:00
01okt kl. 14:30

Sang- og salmeworkshop

Der er glad og uformel sang- og salmeworkshop i Magistergaarden med organist Rasmus …

01okt kl. 14:30
06okt kl. 10:00

16. søndag efter trinitatis ved Eva K. Østerlind

06okt kl. 10:00
07okt kl. 13:30

Saxos danmarkshistorie – en mægtig fortælling fra middelalderen og dens senere skæbne

Saxo skrev sin danmarkshistorie for over 800 år siden, men den er stadig lige …

07okt kl. 13:30