Foredrag mandag den 5. okt.
Foredrag mandag den 2. nov. med Lise-Lotte Rebel, biskop.

Sæsonen september - december 2020

Der er gratis adgang, kaffe, te & kage koster 20,- kr.  

Grundet coronasituationen er der tilmelding: adb@hvidovrekirke.dk eller 2440 2983
Vi følger naturligvis Sundhedsstyrelsens anbefalinger i forbindelse med arrangementer

Lad ham dø.

Foredraget er udsat til den torsdag den 14. januar 2021 kl. 13.30 - 15.30 i Kometen (Medborgersagen), Hvidovrevej 280. Der er tilmelding.

Foredrag med Ib Katznelson mandag den 14. januar. kl. 13.30-15.30

Tidligere koncentrationslejrfange, Ib Katznelson fortæller, med afsæt i sin bog ”Lad ham dø” om den dramatiske aktion mod Syrefabrikken på Amager. Den 4. oktober 1943 stormede Gestapo bygningen og arresterede 26 jøder, der om natten skulle have været sejlet til Sverige i sikkerhed for de nazistiske jødeforfølgelser. Heriblandt også den toårige Ib Katznelson og hans nærmeste familie.
Ib og hans mor havnede i den  berygtede koncentrationslejr for kvinder Ravensbrück, og senere blev de ført til Theresienstadt. Herfra blev de hentet hjem i de Hvide busser i 1945. På baggrund af grundige kildestudier kan han nu fortælle familiehistorien om overlevelsen i kz-lejrens brutale miljø.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Hvidovre Lokalhistoriske Selskab

 

Pige i Palæstina

Foredrag med Jasmin Astafanos mandag den 5. okt. kl. 13.30-15.30

Jasmin skriver:
”Jeg vil glæde mig til efteråret, hvor jeg kommer og holder et foredrag i kirken.
Mit foredrag kommer til at omhandle en rejse jeg har været på, der ændrede mit liv for evigt.
Det kommer til at omhandle noget af alt det jeg lærte under rejsen, om nogle af alle de oplevelser jeg fik, om hvordan man som ung kan gøre en forskel, og om det kulturmøde og de kulturforandringer jeg mødte.
Dette skoleår er jeg elev på Midtsjællands Efterskole, og har valgt et fag der hedder Verdensborger. Verdensborger er et samfundsfagligt rejsefag, i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp og KFUM og KFUK i Betlehem, hvor vi lærer om Israel/Palæstinakonflikten.
Derudover deltager vi i et internationalt projekt der hedder Keep Hope Alive, som støtter en fredelig løsning af konflikten og international lovgivning. Keep Hope Alive omhandler også at plante oliventræer, som vi også var nede at gøre.
Det er lidt om mit foredrag, hvor jeg håber at se jer, også til en god snak efterfølgende eller i kaffepausen”.

Biskop i Helsingør stift

Foredrag med Lise Lotte Rebel, biskop over Helsingør stift mandag den 2. nov. kl. 13.30-15.30

Lise Lotte Rebel er danmarks første kvindelige biskop. Den 2. april 1995 - for 25 år siden - blev Lise-Lotte Rebel viet som biskop. I dag er hun den af landets ti biskopper, der har siddet længst. Arbejdet som biskop har ændret sig gennem de femogtyve år. Det har givet mange års erfaringer med de udfordringer, der ligger i embedet, og dem får vi et indblik i. Lise-Lotte Rebel giver også sine betragtninger over kristendommens rolle i det moderne sekulariserede samfund. Kan vi f.eks. fortolke bibelen, som vi har lyst til, for at få den tilpasset nutiden? Hvordan har kristendommen betydet en forskel for mennesker, og er det hykleri at være medlem af folkekirken og samtidig ikke tro på alt i trosbekendelsen?
Til januar fylder Lise Lotte Rebel  70 år og træder tilbage som biskop. Hvordan mon det er at se frem mod pensionen, når arbejdet har udgjort så stor en del af døgnets timer

 

Danske juleskikke

Foredrag med Henrik Ahlmann mandag den 7. dec. kl. 13.30-15.30

Da Københavns første juletræ blev tændt, løb rygterne som ild fra gade til gade. Folk vidste snart, at den var ren gal hos Lehmanns i Ny Kongensgade. Manden måtte jo være gal, siden han tændte lys i brand på et træ i egen stue. Men hvor godt kender vi juletraditionerne? Er mørkt øl til jul dansk skik? Hvorfra stammer kalenderlyset? Hvad med nytårsløjer, mandelgave, ris a’la mande og risengrød og julemand Skt. Nikolaus identitet. For slet ikke at tale om kampen mellem himlens engle og hedenske nisser?

Henrik Ahlmann er lærer, forfatter og foredragsholder. Den røde tråd i Ahlmanns foredrag er den 'jævne' danskers historie, levet liv i fortidens stuer

_____________

 

 

Kalender

28okt kl. 17:00

AFLYST: Halloween for hele familien

28okt kl. 17:00
29okt kl. 18:00

AFLYST: Syng dansk

Syng Dansk 2020 er desværre afyst p.g.a. coronasituationen.

29okt kl. 18:00
01nov kl. 10:00

Højmesse

Alle helgens dag v. Eva K. Østerlind

Grundet coronasituationen: Hvis der er mere 18 …

01nov kl. 10:00
01nov kl. 15:00

Allehelgensgudstjeneste

Allehelgen bliver traditionen tro markeret ved en gudstjeneste med læsninger, musik, …

01nov kl. 15:00
02nov kl. 13:30

Foredrag med Lise Lotte Rebel, biskop over Helsingør stift

Lise Lotte Rebel er danmarks første kvindelige biskop. Den 2. april 1995 - for 25 år …

02nov kl. 13:30
04nov kl. 19:00

”K.E. Løgstrup i Hitlers Tyskland 1930-1935” - foredrag i Risbjerg Kirke

K.E. Løgstrup (1905-1981) blev cand.theol. i 1930. Så fik vennen, Hal Koch, ham …

04nov kl. 19:00