Sogneeftermiddage i foråret 2019:

Der er gratis adgang, kaffe, te & kage koster 20,- kr. 

 

Henrik Pontoppidan og Lykke-Per - om at blive til noget eller blive sig selv.
Foredrag med Johan Rosdahl, cand.mag. og formand for Pontoppidanselskabet.
Torsdag den 17. januar kl. 13.30-15.30.

Foredraget vil gennemgå de vigtigste sideraf Pontoppidans forfatterskab, fra de mindre, socialrealistiske noveller til de store romaner, især med henblik på Lykke-Per. Her får vi et kærlighedseventyr, en tvivlsom helt, en stærk kvinde, spændende miljøer og et tidsbillede som er baggrunden for vor egen tid. Hvordan er Lykke-Per blevet opfattet gennem tiden? Og hvordan filmatiserer Bille August romanen?

 

Hvad gjorde 1968 ved os?
Foredrag med Henrik Jensen, historiker, forfatter, samfundsdebattør samt lektor emeritus.
Mandag den 4. februar kl. 13.30-15.30

I 1960'erne forandredes det danske samfund og kulturen grundlæggende. Noget skyldtes højkonjunkturen - udviklingen af velfærdsstaten og den stigende materielle velstand. Andet skyldtes '1968' - ungdomsoprøret - som vendte op og ned på det hele. Det var nye tider, og man så sig ikke tilbage. "Har du lyst, har du lov!" Der opstod helt andre måder at omgås hinanden på - i familien, i uddannelsessystemet og i samfundet. Pligtkulturen blev udfordret alle vegne, og institutionerne måtte omstille sig - også kirken.

 

Gud bag tremmer!
Foredrag med fængselpræst Erik Asbjørn Adrian, exam. psykoterapeut
Mandag den 4. marts kl. 13.30-15.30

Vi hører tit om tomme kirker og vigende interesse for kristendommen. Men i Vestre Fængsel er der ikke bare fuldt hus hver eneste søndag; der er også venteliste til kirkegang, bibelstudiekreds og liturgiske meditationsgudstjenester. Hvad har kirken at sige til landets mest kriminelle og på hvilken måde er kirkens budskab med til at forandre hverdagen og livet for de indsatte? Hvad har kirken at tilbyde de indsatte, når de forlader fængslet? 


Den svenske kirke og Lund Domkirke
Foredrag med Jan og Lotte Grønborg
Mandag den 1. april kl. 13.30-15.30

Den svenske folkekirke ligner ikke den danske så meget, som man skulle tro. Men den er fuld af farver og liv. Vi får besøg af to danske præster, som for nogle år siden fik lyst til at prøve den anderledes nabokirke. Jan Grønborg og senere også hans kone Lotte Grønborg blev ansat som sognepræster i Skåne og kom efter 5-6 år hjem igen med hoved og hjerte fyldt af inspiration.

De vil fortælle om det liv, der leves i den svenske kirke. Om en fri folkekirke, om en kirke med en masse børnearbejde, mange frivillige, et særdeles varieret gudstjenesteliv – og samtidig en kirke i et samfund, hvor stadig færre tror på Gud. Musik og sang spiller en kæmpestor rolle i svensk kirkeliv, og vi kommer til at høre prøver på svensk kirkesang, og vi kommer til at forsøge os med at synge med.

Mødet er tænkt som en slags forberedelse til en senere udflugt til Lund den 3. sept., hvor man ikke mindst skal besøge domkirken. Derfor vil der også blive fortalt lidt om stiftets og domkirkens betydning. Lotte Grønborg er nu sognepræst i Torup i Nordsjælland, og Jan Grønborg er aktiv emeritus.
Tilmelding til turen kan ske fra og med den 29. juli.

 

Udflugt til Galleri Emmaus og Villa Gallina
Onsdag den 8. maj kl. 12.30-18.00

Galleri Emmaus sælger kristen religiøs kunst af høj kvalitet. Kunstværkerne er udført af nogle af vor tids bedste kunstnere med bibelske billeder og skulpturer. Det handler om liv og død, tro og tvivl, hverdag og evighed. Der bliver også tid til besøg i galleriets butik.Turen koster 100,- kr., og det inkluderer bus, omvisning i galleri Emmaus samt kaffe og kage i  Villa Gallina, en af Danmarks smukkest beliggende restauranter.

Betalingen sker i bussen. Tilmelding til turen kan ske fra og med den 29. marts til tlf. nr 5180 0011 eller
kirketjener@hvidovrekirke.dk

 

Fotos: Kaffepause

Kalender

20maj kl. 17:00

Sungen aftenbøn

Enkel, sungen aftenbøn efter klassisk kirkelig tradition - som hovedregel den tredje …

20maj kl. 17:00
26maj kl. 10:00

5. søndag efter påske v. Inge-Hanne Broström

26maj kl. 10:00
30maj kl. 09:00

Himmelskedage

3-dagstur til Herning

Himmelske Dage på Heden i Herning bliver en folkefest, hvor …

30maj kl. 09:00
02jun kl. 10:00

6. søndag efter påske v. Mette Ladefoged

02jun kl. 10:00
09jun kl. 10:00

Pinsedag ved Inge-Hanne Broström

09jun kl. 10:00
10jun kl. 11:00

2. pinsedag - fællesgudstjeneste i Avedøre

10jun kl. 11:00