Sogneeftermiddage

Sogneeftermiddage i efteråret 2018 sept. - dec.:

Hele programmet kan læses her på siden medio august.

Der er gratis adgang, kaffe, te & kage koster 20,- kr. 

Udflugt til Maribo
tirsdag den 4. september kl. 10.00 - ca. 18.00

Der er desværre ikke flere ledige pladser, men du kan blive skrevet op på ventelisten. 

Lige ved Domkirken og de 600 år gamle klosterruiner ligger PilgrimsHuset, som vi først ankommer til. Det fungerer både som café og gæstehus med sin helt egen historie. Historien får vi først og derefter serveres der en “PilgrimsTallerken” med lækkerier samt en most. Der kan købes øl eller vin for egen regning. PilgrimsHuset er også et knudepunkt for flere vandreruter, som forbinder smukke naturområder, klostre, kirker og herregårde. Efter frokosten er der omvisning i Maribo Domkirke, og der bliver også lidt tid til at gå en lille tur i det smukke område. Efterfølgende kører vi til Vordingborg og restaurant “Snekken”, der byder på kaffe, te og kage. Restauranten har en fin udsigt til lystbådehavnen og vandet mod Farøbroerne. Den ligger 300-400 meter fra Vordingborg Slotsruin, som er resterne af den middelalderlige kongeborg, Vordingborg Slot. 

Turen koster 230,- kr., og det inkluderer bus, frokost i 

PilgrimsHuset, omvisning i Domkirken samt kaffe og kage i Vordingborg. 

Betalingen sker i bussen. 

Tilmeldinger modtages  først fra og med tirsdag den 3. juli og til kirketjenerne på kirketjener@hvidovrekirke.dk eller mobil nr.:  5180 0011


Foredrag om Birgitta af Vadstena med Brian McGuire 
mandag den 1. oktober kl. 13.30-15.30

Birgitta blev i sin egen tid en provokation for den kristne kirke. Hendes samtaler med Kristus og Maria betød, at Birgitta fik til opgave at kommentere kirkens situation og det politiske liv. Der har sjældent været en helgen  så politisk bevidst, samtidig med at hun gav udtryk for en dybfølt spiritualitet.

I vor tid er Birgittas visioner af mindre betydning end den orden hun efterlod og specielt miljøet i Vadstena. Her lever hendes ånd videre og tiltrækker pilgrimme fra hele verden. Som få andre viser Birgitta en helgens relevans i eftertiden. 

Brian McGuire er amerikansk-dansk professor emeritus i historie med speciale i dansk og europæisk middelalder. Hans publikationer omfatter 15 bøger på dansk og engelsk om forskellige aspekter af den europæiske middelalders samfund og religion. Seneste bøger på dansk er bl.a. ”Den levende middelalder” og ”Da Himmelen kom nærmere: Fortællinger om Danmarks kristning”.

Foredrag med den danske munk Broder Theodor fra Assisi.
Mandag den 12. november kl. 13.30-14.30 (bemærk det er den anden mandag i november)

Den karismatiske munk Broder Theodor fra Basilica di San Francesco i Assisi, kommer til Danmark.
Han fortæller om sit liv, før han blev munk, og om det arbejde han har udført som broder i den katolske orden i 12 år i Roskilde. Han aflagde sine munkeløfter i 1991 og drog i et sabbatår til flere Centralamerikanske lande, hvor han bl.a. i et år observerede sine medbrødres arbejde omkring AIDS problematikken i Honduras hovedstad i Tegucigalpa´s slum. Broder Theodor beretter om sine mange interessante oplevelser gennem tiden, og om de sidste 25 år hvor han har været tilknyttet Franciskanerordenen i Assisi. Pax et Bonum

Foredrag om Charles Dickens - et juleeventyr
Mandag den 3. december kl. 13.30-15.30 ved Katrine Wonge Lohmann

“Et juleeventyr” handler om forretningsmanden Ebenezer Scrooge, en gnier som kun tænker på at tjene penge og anser julens krav om godgørenhed for noget pjat. Han lukker sig inde med sine penge, mens fattigfolk sulter og dør i Londons gader. Men om natten sker der noget...

Foredraget bruger Charles Dickens’ "Et Juleeventyr" som omdrejningspunkt for en fortælling om den berømte forfatter, hans holdninger til det Victorianske samfund han var en del af, og ikke mindst hans forhold til julen. Charles Dickens’ spøgelseshistorie blev udgivet i 1843, og blev, ligesom Dickens’ andre værker, en stor succes, der vandt genklang hos både briter og amerikanere. Med Et Juleeventyr skabte Dickens på underholdende vis et skræmmebillede, en julesang, og slutteligt en elskelig karakter, der reformerede sig selv og vandt en plads i alle læseres hjerter. En plads så betydelig, at Ebenezer Scrooge faktisk har fået sin egen gravsten i Shrewsbury, England. Mens foredraget kommer omkring alt det ovenstående, bliver de centrale fokuspunkter Dickens, julen – og ikke mindst: juleeventyret.

Katrine Wonge Lohmann er Cand. mag. i engelsk med profil i Europas kulturelle identiteter, ekstern lektor i engelsk litteratur ved Københavns Universitet og adjunkt i engelsk ved Herlev Gymnasium og HF.

______

Fotos: Kaffepause

Kalender

26sep kl. 19:00

Gregoriansk sang - Mikkelsaften

Vokalensemblet ”Magnificat” medvirker ved gudstjenesten med gregoriansk sang, som …

26sep kl. 19:00
29sep kl. 10:00

Kirkehøjskoles emnedag med far og søn i Avedøre Kirke

Som det vil være mange bekendt er vi i folkekirken vant til og glade for at have Far …

29sep kl. 10:00
30sep kl. 10:00

18. søndag efter trinitatis v. Inge-Hanne Broström

30sep kl. 10:00
30sep kl. 11:30

Strikke- og hæklecafé

Er du glad for at strikke eller hækle? Så har du måske lyst til at være med i Kirkes …

30sep kl. 11:30
01okt kl. 13:30

Foredrag om Birgitta af Vadstena med Brian McGuire

"Birgittas betydning i sin egen tid og i dag"
Birgitta blev i sin egen tid en …

01okt kl. 13:30
07okt kl. 10:00

19. søndag efter trinitatis ved Jacob Kleofas

07okt kl. 10:00