Sæsonen januar-maj 2020

Der er gratis adgang, kaffe, te & kage koster 20,- kr.  

Leonora Christina - fra kongedatter til jammer
Foredrag med Lisbeth Weitemeyer, Cand. mag.

Mandag den 6. januar kl. 13.30-15.30

Et foredrag der fører 1600 tallet op til i dag med sin historie om løgn, bedrag og svigt. Leonora viste allerede fra 6-års alderen en usædvanlig begavelse og viljestyrke, der skulle komme til at kendetegne hendes liv. 15 år gammel blev hun gift med adelsmanden, Corfitz Johan Ulfeldt, der 25 år senere indskrev sig som danmarkshistoriens ubestridt største tyveknægt og landsforræder. Hun fulgte sin mand med trofasthed og hengivenhed, der bragte hende ind i et turbulent liv. Det førte hende ikke alene ind og ud af Europas fyrstehuse, men også til Københavns Slots "mørke kirke", Blåtårn, hvor hun tilbragte 22 år af sit liv i fangenskab. Her begyndte hun sin livsskildring "Mit Jammers Minde". 

Ægteparrets historie handler om storhed, magt, ufattelig rigdom og den totale deroute. Det er danmarkshistorie, når den er rigtig spændende, oplysende og næsten nervepirrende.

Lisbeth Weitemeyer er cand. mag., forfatter og rutineret foredragsholder og underviser. Har siden 2007 arbejdet for Museet på Koldinghus.

 

Lærde kvinder
- At se med sjælens øjne.
Foredrag med Anastasia Ladefoged Larn. Cand. mag.

Mandag den 3. februar kl. 13.30-15.30

Senmiddelalderens kristendom i Europa er præget af en ny type folkelig vækkelse. For i den periode er det ikke længere kun lærde mænd, men også kvinder fra mange forskellige samfundslag der kommer til orde. Engelske Margery Kempe og spanske Teresa af Avila er blot nogle af denne tids stærke kvindelige stemmer. Deres slagkraftige og poetiske tekster er ikke bare enestående historiske kilder til forståelse af tidens forestillinger om autoriteter, ægteskab og kirkeliv, men også oversete litterære mesterværker, der er med til at introducere en helt ny genre i vesteuropæisk litteratur: autofiktion.

Anastasia Ladefoged Larn. er Cand. mag. i litteraturvidenskab med tilvalg i fransk og middelalderkundskab. Forlagsredaktør på Kristeligt Dagblads Forlag og ekstern lektor i litteraturvidenskab ved Københavns Universitet.

 

Renæssancens kvinder 
Foredrag med Gitte Konradsen, Cand. mag

Mandag den 9. marts kl. 13.30-15.30

Hvad var kvindens rolle i Renæssancen, hvordan kom den til udtryk, og hvad var kvindernes opgave? Renæssancen var en tid med store opdagelser, guddommelig kunst, stenrige købmænd, nyskabende arkitekter og utrolige videnskabsmænd. Men hvad med kvinderne bag disse mænd?  Sandheden er, at der bag disse store mænd ofte befandt sig en række højt begavede og meget interessante kvindeskikkelser, som med dyd, begavelse og kvindelist viser sig at have en overordentlig stor rolle i historien. Kom bagom renæssancens store mænd og hør om de endnu større kvindeskikkelser som fortjener en plads i historien!

Gitte Konradsen er cand. mag. i historie og italiensk med speciale i italiensk renæssance. Hendes omfattende viden om Italien serveres med en stor fortælleevne.

 

AFLYST - AFLYST - AFLYST 

Foredraget onsdag den 22. april kl. 13.30-15.30 med tidligere koncentrationslejrfange, Ib Katznelson er aflyst p.g.a. Coronasmitte.

 

Udflugt til Rudolph Tegners museum og statuepark

Onsdag den 6. maj kl. 12.30- ca. 18.00

Vi skal på omvisning på Tegners Museum. Kunstneren Rudolph Tegner 1873-1950 er kendt for sine store skulpturer i et yderst dramatisk formprog. Tegner bidrog betydligt til den symbolistiske kunstretning i Danmark og var samtidig udsat for voldsom kritik. Hans brud med Thorvaldsens pæne og polerede klassicime skabte forargelse, og den store pathos, der findes i hans skulpturer, vakte ikke begejstring i datidens Danmark. Tegner stiftede sit eget museum i Dronningmølle i Nordsjælland, han vidste, at det var nødvendigt, hvis han skulle gøre sig håb om et eftermæle.

Omvisningen handler om Rudolph Tegners liv og værker. Bagefter er der sat tid af til en gåtur på egen hånd i statueparken. Vi skal også besøge traktørstedet “Sørens Café”, hvor vi skal have kaffe, te og kage.

Et mere detaljeret program om turen kan læses på opslag, hjemmeside m.m primo april. Pris for bus, og kaffe og kage samt omvisning er 175 kr. Beløbet betales i bussen på vej hjem. Tilmelding til kirketjener@hvidovrekirke.dk eller mobil 5180 0011 fra og med mandag den 6. april.

Fotos: Kaffepause

Kalender

28maj kl. 19:00

Menighedsrådsmøde

Mødet er offentlig, så du er velkommen. Pga. af Coronasituationen kan det blive …

28maj kl. 19:00
31maj kl. 10:00

Pinsedag v. Eva K. Østerlind - kort gudstjeneste

Grundet coronasituationen holdes en kort almindelig gudstjeneste uden nadver. Der er …

31maj kl. 10:00
01jun kl. 11:00

AFLYST: Fællesgudstjeneste. I stedet er der en kort gudstjeneste.

"Kom og vær med til en kort pinsevandring d. 1. juni, kl. 11.00 sammen med Eva Kyed …

01jun kl. 11:00
07jun kl. 10:00

Kort gudstjeneste

 Trinitatis v. Eva K. Østerlind.

Kort almindelig gudstjeneste uden nadver, og der er …

07jun kl. 10:00
09jun kl. 19:00

UDSAT: Orienteringsmøde til valget

Danmarks mest lokal demokrati.

Menighedsrådet arbejder for at sikre de bedste rammer …

09jun kl. 19:00
14jun kl. 10:00

Gudstjeneste

1. søndag efter trinitatis v. Inge-Hanne Broström

14jun kl. 10:00