Rundt om troens huse

Vor Frue Kirkes museumsbutik

Turene består af en rundvisning i den kirke/synagoge/moske, vi skal besøge. Hvis det er muligt, og der er interesse for det, tager vi en kop kaffe eller te på stedet eller i nærheden for egen regning. Af pladshensyn giv venligst besked ved tilmeldingen. Vi mødes på Hvidovre station og tager sammen i tog og evt. bus til byen. Man skal selv sørge for billet.

Tilmelding til turene til Anette på adb(@)hvidovrekirke.dk eller 2440 2983 eller på kirkens hjemmeside. Hvidovre Kirke betaler for rundvisningerne. Der kan være ca. 20 deltagere pr. tur, så det er først til mølle princippet, der gælder. Turene ledes af et udvalg af kirkens frivillige medarbejdere.

 

Vor Frue Kirke tirsdag den 9.  oktober kl. 13.00 
(mødetid: kl. 12.00 på Hvidovre Station)

Vor Frue Kirke er opført på Nørregade i hjertet af byen. Kirken er tilegnet Jomfru Maria, som især tidligere også blev kaldt Vor Frue.Kirken er med sin historie og centrale beliggenhed i indre by en travl kirke, der udover kirkegængere besøges af ca. 500.000 turister årligt. Man bliver slået af den ro og skønhed, der kendetegner det kirkerum, C. F. Hansen her har skabt.  
Bertel Thorvaldsens værker sætter sit helt eget præg på Kirken. Det første man ser, når man kommer ind i kirken er hans Kristus-figur. Foran i koret står dåbsenglen, og langs kirkens sider står apostlene.
Det bliver også muligt at komme op i Vor Frue Kirkes tårn og opleve den storslåede udsigt over byen. Dog skal man kunne gå på trapper, da der ikke er nogen anden mulighed for at komme op. Ellers må man vente i det smukke kirkerum imens.

Synagogen tirsdag  den 13. november kl. 13.00 
Bemærk: mødetid ved synagogen kl. 12.40 (mødetid: kl. 11.55 på Hvidovre Station) 

Synagogen i Krystalgade blev indviet år 1833 og er tegnet af professor C.F. Hetsch, hvis hovedværk netop er Synagogen. Allerede udefra er det værd at lægge mærke til de 12 søjler, der udgør en del af gitteret mod Krystalgade og er symbol for Israels 12 stammer. Bygningens facade er trukket tilbage i forhold til gadens andre ejendomme. Dette var et myndighedskrav ved opførelsen, idet den ikke skulle virke dominerende og prangende i gadebilledet. Inskriptionen over porten lyder ’Velsignet være den, der kommer i Guds navn’. Synagogens indre betegnes som et af verdens smukkeste. Kun ganske få bygningsmæssige forandringer er foretaget, og alligevel forekommer bygningen ’moderne’ og som en blanding af orientalsk og dansk kultur.

 

 

Kalender

26sep kl. 19:00

Gregoriansk sang - Mikkelsaften

Vokalensemblet ”Magnificat” medvirker ved gudstjenesten med gregoriansk sang, som …

26sep kl. 19:00
29sep kl. 10:00

Kirkehøjskoles emnedag med far og søn i Avedøre Kirke

Som det vil være mange bekendt er vi i folkekirken vant til og glade for at have Far …

29sep kl. 10:00
30sep kl. 10:00

18. søndag efter trinitatis v. Inge-Hanne Broström

30sep kl. 10:00
30sep kl. 11:30

Strikke- og hæklecafé

Er du glad for at strikke eller hækle? Så har du måske lyst til at være med i Kirkes …

30sep kl. 11:30
01okt kl. 13:30

Foredrag om Birgitta af Vadstena med Brian McGuire

"Birgittas betydning i sin egen tid og i dag"
Birgitta blev i sin egen tid en …

01okt kl. 13:30
07okt kl. 10:00

19. søndag efter trinitatis ved Jacob Kleofas

07okt kl. 10:00